top of page

Wat kan ik voor jou betekenen?
Als doula of vroedvrouw...

In jou groeit nieuw leven.  Zo wonderbaarlijk, vreugdevol en speciaal..  en soms afwisselend met zorgen, angst en vragen.  Elke zwangerschap, bevalling en postpartum is uniek.  Daarom vind ik, als vroedvrouw of doula, het belangrijk dat elk traject persoonlijk en afgestemd is op jou, je partner en jullie kleintje.  Ik werk daarom kleinschalig.

Zo is er genoeg tijd en ruimte voor elke samenkomst. 

De zwangerschap

Of je nu thuis of in het ziekenhuis bevalt, je bent welkom om prenataal te genieten van afgestemde hulp en raad.  De sessies duren 45-60 minuten zodat je de tijd hebt echt te zakken in je bekken en al je vragen te stellen. 

 

Womens-Essence biedt ook mooie trajecten aan om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling en de (eventuele) borstvoeding. Hier kunnen IPT, VLOW en prenatale workshops deel van uitmaken.  Voel maar wat er bij jullie past.

 

IPT (integral pelvic therapy) biedt de voorbereiding van het bekken, inclusief vagina, aan om bij te dragen tot een vlotter verloop van de bevalling.  VLOW (borstweefselbehandeling) geeft je borsten een excellente opstart met de borstvoeding door ze een optimale doorstroming en levendigheid te geven.  

 

De prenatale workshops zijn zowel theoretisch als praktisch.  Ze hebben als doel jullie te ondersteunen en te bekrachtigen tijdens heel het proces van bevallen. Dit houdt in: ademhalingsvoorbereiding, massage en drukpunten, arbeid en houdingen, kindje zelf aanpakken?  En zo veel meer...

Er is steeds een medisch deel en een niet-medisch deel van de consultatie. Tijdens het medisch gedeelte controleren we de bloeddruk, urine en het gewicht. Ook wordt er raad gegeven, een bloedname gedaan of doorverwezen bij specifieke klachten. 

Tijdens het niet-medische gedeelte geef jij mee vorm aan de sessie.  Misschien wil je graag meer contact met je kleintje door meer je lichaam te voelen of zoek je ontspanning?  Er kunnen ook vragen gesteld worden, informatie gegeven worden of bekeken worden hoe jij jouw zwangerschap beter kan beleven.

De bevalling

Als je denkt dat je gaat bevallen bel je. Aan de telefoon wordt beslist of je nog even kan rusten en afwachten of dat we naar je toe komen.

Als je zwangerschap normaal verloopt kan je kiezen om een deel van de arbeid thuis te doen met de vroedvrouw (vooraleer naar het ziekenhuis te gaan) of thuis te bevallen.

Een bevalling gebeurt steeds in de aanwezigheid van 2 vroedvrouwen om je een veilige bedding te geven.

 Postpartum 

Na de bevalling start er een nieuw begin!  Zeker bij een eerste kindje bestaat er naast de verwondering ook veel onzekerheid. Het is aangeraden je goed te laten begeleiden door een vroedvrouw.  

Elke behoefte is verschillend, elke bevalling is anders, elke baby is bijzonder.

 

Een postpartum visite kan tot en met 1 uur duren.  Je voelt je na een sessie ondersteund, aangemoedigd en geïnformeerd. Je hebt recht op 11 keren waarvan de eerste 5 dagen na de bevalling vast staan.  Er kan een bijdrage in de transportkosten gevraagd worden.

Tijdens deze postnatale thuisbezoeken controleren we je kindje uitvoerig (gewicht, kleur, urine/stoelgang, hartje, reflexen, drinkgedrag, enz) en ook jou als kersverse mama (borsten, baarmoederstand, hechting, bloeddruk, bloedverlies, enz) zodat je in vertrouwen en ontspanning kan gaan. We verwijzen door naar de dokter als dit nodig is.

bottom of page